Отново злато за певците на „Орфей“

Златна купа и диплом за I място спечели детски хор „Орфей“ на XIV национален фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие“ . Състезанието се проведе в Панагюрище на 21 и 22 април под патронажа на Областния управител на област Пазарджик – г-н Стефан Мирев и Кмета на Панагюрище – г-н Никола Белишки. Фестивалът събра над 350 изпълнители от цялата страна и бе посветен на 140 годишнината от освобождението на България.

Освен нашите певци във втора възрастова група се представиха и вокални формации от Лом, Мездра, Пловдив, Русе, с. Устина и Карлово.

Във фестивала участва и подготвителната формация на хор „Орфей“ . Малките певци не спечелиха награда, но спечелиха сърцата на публиката, която ги възнагради с аплодисменти.

Децата се включиха и в празничното шествие за откриване на фестивала. Под звуците на духовия оркестър всички участници поднесоха цветя пред вечния огън – това е традиция за конкурса „Родолюбие“. Чест за хасковлийчетата бе за пореден път  да водят колоната през площада на града.