Детски хор „Орфей“

Детски хор „Орфей” е създаден през 1977 година.Основна цел на формацията е да открива талантливи деца и да развива певческите им заложби. Хорът е единствен детски хор, носител на званието „Представителен” в област Хасково.
За своето 40 годишно съществувание хорът е изнесъл над 600 концерта в страната и чужбина, като е осъществил турнета в Полша, Чехия, Украйна, Унгария, Румъния, Турция, Уелс, Германия, Франция, Холандия, Русия, Гърция, Италия, Австрия и др.
Орфейци са носители на награди от наши и международни конкурси и фестивали във Варна, Превеза, Москва, Кантонигрос, Кьолн, Бидгошч, Пловдив, Панагюрище, София, Несебър и Лорет де мар.
Детски хор „Орфей” е носител на „Златна значка” на Българския хоров съюз, „Сребърна лира” от Съюз на музикалните и танцови дейци в България, а за 40 годишнината бе удостоен и със „Златна лира” на СМТДБ..
През 2015 и 2016 година хорът бе награден и с парична премия по програмата за закрила на деца с изявени дарби на Община Хасково.
Настоящ диригент на хора е Елена Цветкова – носител на Златна значка на БХС, и „Златна лира” на СМТДБ, възпитаник на АМТИИ – Пловдив, от класа по хорово дирижиране на доц. Кр. Четинян.

Прослушване и записване:
вторник,сряда и четвъртък от 17:00 до 17:30,
ет 4. на СОУ”Васил Левски”

Информация на телефон: 0888 199 811