За три дни- три поредни участия и награди от три конкурса

Школата по етнография при ОП „Младежки център“ се завърна от едно своеобразно турне из страната. Осемнайсет участници от школата  представиха града ни на два национални форума и един международен само в рамките на три дни.

Участието ни започна в Благоевград на Националния празник „За хляба наш…“. С особена гордост отбелязваме, че до устна защита на проекти и есета бяха допуснати 7 наши деца. Второ и трето място заслужиха Габриела Делчева – 10. клас за проект и Десислава Данчева – 12. клас  за есе, които спечелиха и две от 6-те национални стипендии за изявени деца. Получихме наградата на Фондация „Еврика“, колективна награда на школата за отлично представяне и много  индивидуални награди в различните конкурси на празника.

С ентусиазъм продължихме към нашето второ участие в София на Националния конкурс „Лазарка – мома гиздава“. И отново се зарадвахме на престижни отличия. Първото място бе за Габриела Караджова – 8. клас, за лазарката й от кратунка и трето място за Димана Несторова – 5. клас за красивото й пано. Школата по етнография получи на този конкурс и колективна награда.

Завършихме с участието си в Международния фестивал „Млади таланти“ в София. Приложните и литературни творби, изследователската работа и фоторазказа за дейността на школата, представена чрез 13 колажа, получиха отлична оценка и децата бяха възнаградени с ваучер – покана за участие в Програмата за творчески ваканции „Хайде да творим заедно – 2016“ на МОН и Националния дворец на децата, който ще им даде възможност за безплатен творчески лагер през лятото.