Изложба „Вълшебството на сезоните“

Днес, 31 март, бе открита изложбата с най-добрите творби от конкурсите за фотография и рисунка „Вълшебството на сезоните”. Конкурсът е обявен от Астрономическата обсерватория при ОП „Младежки център” – Хасково и това е неговото пето издание.

Много светлина, красота и настроение изпъстриха Централното фоайе на Младежки център, където са експонирани творбите на малките фотографи и художници от цялата страна. Бяха получени над 150 рисунки и около 200 фотографии от общо 18 области на страната – училища, детски комплекси, школи, ателиета и т.н.

Компетентното жури и в двата раздела (фотография и рисунка) беше изключително затруднено, както от количеството, така и от изключителната стойност на почти всички творби. За да бъдат стимулирани участниците, бяха връчени освен традиционните I, II и III място, и някои специални и поощрителни награди. Пълният списък на наградените ученици може да бъде видян в приложените файлове.

Наградите за конкурса бяха осигурени от ОП „Младежки център” – Хасково, Рекламна агенция „Арт профил” – Хасково (специални награди за рисунки), магазин „Икар”, Фирма „ГИС Консулт” – Хасково, Клуб по фотография към Младежки център – Хасково и Астрономически клуб „Хелиос” – Хасково (специални награди за снимка и за рисунка с астрономическа насоченост).

Снимки от церемонията по награждаването на призьорите в конкурса могат да бъдат видяни и във Фейсбук-страницата на Астрономическата обсерватория  – https://www.facebook.com/ao.haskovo?ref=hl

ПРОТОКОЛ-РИСУНКА

ПРОТОКОЛ-СНИМКИ

IMG_6528-crop IMG_6538-crop

IMG_6539-crop

 

 

 

 

 

IMG_6558-crop

IMG_6569-crop IMG_6592-crop