Концерт под небето

Концерт на детски хор „Орфей“ се състоя снощи. Певците се срещнаха с публиката си под купола на небето, на откритата импровизирана сцена пред Младежки център. В концерта се включиха част от подготвителната и концертната формации на състава. В програмата прозвучаха както добре познати песни като „When you are smilling“, „Младежка пролетна“, „Детство мое“, така и съвсем нови произведения. Подготвените след възобновяване на активни репетиции „Ой, шопе, шопе“ и „It don`t mean a thing“ имаха своята премиера снощи и ще бъдат част от репертоара, който орфейци ще представят във Варна през септември.
Чаровните малки певици от подготвителния хор представиха песните, които подготвиха по врме на изолация – „Великден“, „Гост от юг“, но и такива, които са разучили само преди две седмици – „Морски капита“ и „Ти гониш“.
С доза тъга, много прегръдки и добри пожелания „Орфей“ се раздели със своите абитуриенти – Рая Апостолова, Красимира Петрова и Любомира Иванова. Момичетата получиха грамоти и специлни чаши с логото на хора, както и обещанието, че остават орфейци завинаги.
По време на концерта своите награди и сертификати получиха Ели Иванова, Анастасия Димитрова, Вяра Шопова, както и подготвителната формация и концертния състав.
Диригентът на хора Елена Цветкова напомня , че „Орфей“ набира нови певци от 5 до 12 години. Прослушванията са до края на месец юли, а записването става на телефон 0888 199 811.