Концерт под небето

Традиционният годишен концерт на детски хор „Орфей“ ще се състои на 8 юли от 19 часа на нетрадиционно мястото-стълбите пред централния вход на Младежки център. Хоровите изпълнения ще звучат под небесния купол, за да бъдат спазени изискванията за безопaстност и за публиката, и за участниците.
Репертоарът на концерта ще включва добре познати песни, както и творби, разучени и подготвени по време на принудителната ваканция заради COVID-19.
Това ще бъде прощалното участие на три от момичетата, които тази година са абитуриенти – Рая Апостолова, Красимира Петрова и Люба Иванова.Освен тяхното тържествено изпращане в концерта ще има още два специални момента – Сертификат за участие в световен виртуален хор ще получат Вяра Шопова и Анастасия Димитрова. Ще бъдат показани и сертификатите на диригента на хора – Елена Цветкова, както и този на самия състав, а най – малките певци ще получат официално наградите, които завоюваха съвсем наскоро. Ели Иванова спечели I награда в първа възрастова група при солистите, а цялата подготвителна формация – I награда в категория „Вокални ансамбли“ на V международен дистантен конкурс „Нови гласове и песни“, организиан от сдружение „Евтерпани“. Те бяха отличени сред 225 изпълнители от България и чужбина.