Награди за „Орфей“

Няколко награди за седмица спечелиха момичетата от детски хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова. На 28 май, в зала „Бончо Бочев“ в София хорът взе участие в поредното издание на международен фестивал „Млади таланти“, организиран от Националния дворец на децата и МОН. Там се представиха и подготвителната, и концертната формации, всяка със свой репертоар. Изпълнението им предизвика бурни овации и донесе две награди – „Грамота за много добро представяне“ за концертната и „Грамота за хорово изпълнение“ – за подготвителната група. Поздравленията, които децата и ръководителите получиха от журито с председател Любомир Денев-син донесоха радост и удовлетворение на всички.
Дни по – късно бе излъчен и конкурсът в категория „Teenager choir“ на World Peace Choral Festival – Виена. Там хасковлийчетата, в състезание с още 28 хора от целия свят спечелиха СРЕБЪРЕН медал.Това е безспорен успех на орфейци, предвид оспорваната надпревара.
Сега хорът се подготвя за годишния си концерт на 9 юни и за концерта в София на 3 юли.
От 14 юни започват и прослушванията за нови певци – понеделник и сряда от 17:00 в залата на хора, след предварително записване на 0888 199 811.