„Орфей“ закри творчреския сезон

С голям концерт в двора на историческия музей детски хор „Орфей“ закри поредния творчески сезон. На новата за града ни концертна територия се представиха 50 изпълнители от различни възрасти, включени в отделните формации. Разнообразен бе и репертоарът – прозвучаха песни от Красимир Милетков, Рада Славинска, Юлиан Слабаков, Хайгашод Агасян, Петър Льондев, Боб Чилкот, Игор Митвиенко и др. Бе изпълнена и песен под съпровода на гайдаря Филип Филипов.

Това бе последен концерт и за единственото момче в хор “Орфей” – любимецът на публиката Рафи. Освен него  благодарствени грамоти получиха и 6 деца от подготвителния състав, които догодина ще станат част от формация „Стажанти“ на концертния хор.

Повреме на концерта бяха обявени и датите за кастинг за нови певци – момчета и момичета от 5 до 9 години могат да се пробват на 19 и 20 юни от 17:00 до 18:30, а по-големите са добре дошли на 18 юни от 17:00ч. Прослушванията ще се проведат в залата на хора в СУ „Васил Левски“. Повече информация – на 0888 199 811.

Сега орфейци продължават с подготовката си за участие в Международен фестивал на изкуствата в Свети Влас през юли  и  Международен музикален фестивал в Париж през август.