„Орфей“ с нова награда

Трета награда в категория „Детски хорове“ спечелиха момичетата и момчетата от детски хор „Орфей“ при Младежки център. Талантливите хасковски деца се състезаваха в най-многобройната категория, в която участваха детски хорове от музикални училища, лицеи и училища по изкуства от Русия, Полша, Украйна, Беларус, Молдова, Армения. Орфейци изпълниха „Аве Мария“ от Алберти и „Dona nobis pacem“ oт Мери – Лин Файтфул.
Хоровият фестивал „Сребърни камбани“ се провежда за четиринадесети път в Даугавпилс, Латвия. Това е първото му онлайн издание, но в него участваха 150 състава с над 3 000 певци от 18 страни – Полша, Чехия, Украйна, Беларус, Молдова, Русия, Казахстан, Армения, Китай, Румъния и др. Детски хор „Орфей“ и вокален ансамбъл „Орфей+“ бяха единствените представители на България, на фона на 90 хора от Русия.
Журито, което оценяваше изпълненията бе съставено от изявени хорови специалисти, диригенти и преподаватели от Испания, Норвегия, Латвия, Русия, Румъния, Украйна, Беларус и Китай, а председател бе американският диригент и преподавател проф. Тим Шарп – артистичен и изпълнителен директор на Тулса Хор, Директор на иновациите за Trevecca Център за иновации в изкуствата на университета в Нешвил, Тенеси.

Хор „Орфей“ в брошурата на фестивала

Детски хор „Орфей“

Детски хор „Орфей“