„Спортът е моята дрога“ е мотото на концерта посветен на 17 май – Ден на българския спорт.

Доброволците от Превантивно-информационен център по наркотични вещества към Младежки център – Хасково, заедно със спортистите от Спортно училище “ Стефан Караджа“ проведоха спортен празник под надслов „Спортът е моята дрога“,  посветен на 17 май – Деня на българския спорт.

Шествие на учениците от Спортно училище “Стефан Караджа” и концерт на Михаела Маринова- финалиската от трети сезон на  X-фактор и участничка в настоящия сезон на „Като две капки вода”,бе кулминацията по отбелязването на Деня на българския спорт и международния ден на предизвикателството в Хасково.

Шествието, водено от общинския мажоретен състав и духовия оркестър, потегли от паметника на Капитан Петко войвода и стигна до площад “Свобода”. На сцената всички бяха посрещнати от доброволците от Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Младежки център, който е организатор на концерта.Последваха демонстрации по джудо, футбол, хандбал и бадминтон.

Има много и разнообразни социално-приемливи алтернативи на зависимостите към наркотици, алкохол и цигари. Едни от тези алтернативи са спортът и мизиката.

Затова идеята на Превантивния център по наркотични вещества е да предизвика младите хора в Хасково да изберат по-добрия начин на живот със спорт и музика.

H 3 S

H 8 M

H 7 S