Талантите на Младежки център завладяха града на Сервантес

Преди старта на новия творчески сезон, школите на ОП ”Младежки център” гр. Хасково успешно се представиха на V Юбилеен международен арт фестивал „Броеница”, част от цикъла фестивали „Разпилени бисери”, който се провежда ежегодно  от 6.09. до 10. 09. 2023г. в гр. Улцин, Черна гора.

Събитието беше открито и журирано от г-жа Дани Василева – директор на фестивала, г-жа Ивана Караджинович от община Улцин, Нада Латкович – хореограф и г-н Муслим Лолла – съорганизатор на фестивала.

В него взеха участие възпитаници на ДТА „Южняче” с ръководител Галина Щерева, Балетна школа „Алегро” с ръководител Мая Габровска и Арт школа „Дъга” с ръководител Александра Габровска. Те се представиха с репертоар от разнообразен български фолклор, емблематични образци на класическия балет и специално създадени за фестивала картини на тема „Мир, любов и разбирателство за децата по света”.

Хасковските таланти завладяха града на Сервантес и Дулсинея дел Тобосо разположен на Далматинското крайбрежие, както и сърцата на публиката и гостите на града.

След бурните аплодисменти дойдоха и заслужените награди, сред които са множество медали, специалната награда на фестивала, наградата на журито и наградата на организаторите от Община Улцин.