Хор „Орфей” става част от „Детският хор на България“

Хасковските певци са включени в проекта на Български хоров съюз, носещ това име и ще бъдат сред най – добрите хорове в страната, които ще се изявят на сцената в зала 1 на НДК. Орфейци се включиха в събитието по покана на организаторите. Като водещ състав за областта те изнесоха открита репетиция пред музикални педагози от града, на която представиха част от песните, включени в проекта.
Утре певците, заедно с диригента Елена Цветкова и пианистката Красимира Генева заминават за София, за да се включат в заключителните работни ателиета. По време на последните репетиции децата ще се срещнат със своите колеги от Пловдив, Бургас, Шумен, Русе, Свиленград и София, както и с диригента на концерта – маестро Славил Димитров. Програмата включва 10 популярни български песни, сред които „Обичам те, родино”, „Де е България”, „Къде си вярна ти, любов народна”, „Детство мое”, „Дъга”, „Песен за децата”, написани през годините от големите композитори Любомир Пипков, Виктор Чучков, Вили Казасян, Христо Недялков и др. На заключителния концерт ще прозвучи за първи път и песента на Славил Димитров „Ти си герой”, написана по време на извънредната обстановка, свързана с COVID – 19. В нея като солисти ще се включат оперните певци Мила Михова, Еделина Кънева, Орлин Горанов и Михаил Михайлов.Изпълненията на сборния хор ще съпровожда оркестъра на Младежка филхармония – София.
Концертът „Детският хор на България” е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. Началото е 19 часа, а билети могат да се купят от касите на НДК.
Каним всички хасковлии, живеещи в София да подкрепят нашите талантливи деца с аплодисменти в залата на 3 юли.