Хор „Орфей“ с награда за „Ягодки червени“

Наградата за най – добро изпълнение на българска песен на XII – те празници на женските и девическите хорове в Търговище спечелиха момичетата от хор „Орфей“.Те я получиха за песента „Ягодки червени“ по музика на проф. Александър Текелиев. „Прекрасната икона на света Богородица, която получихме като награда, ще осветява залата ни и ще ни закриля в бъдещи дела!“ – сподели диригентът Елена Цветкова
Хоровите празници се проведоха в Търговище от 2 до 4 юни и са уникални по рода си в Европа. Те се организират от община Търговище и читалище „Напредък“, а тази година и с подкрепата на НФК. Празниците включваха три концерта, в които взеха участие състави от Хасково, София, Добрич, Букурещ и Бурса, и разбира се – домакините от женски хор „Златна лира“, Търговище.
Хор „Орфей“ ,под съпровода на Ирен Капеловска изпълни девет произведения от различни композитори – Виктор Синенко, Франческо Алберти, Петър Льондев, Дюк Елингтън и др. Това бе предпоследният от шестте концерта в маратона, който започна на 20 април. Орфейци се представиха на сцените в София, Свищов, Търговище и Хасково и спечелиха награди от международния фестивал „Млади таланти“ и от този в Търговище.
За своите почитатели и приятели в Хасково орфейци ще пеят на 9 юни пред Младежки център и с това ще завършат поредният 46 творчески сезон. Концертът „Ваканция, ваканция“ ще се състои от 18:30 часа.