Изложба „Вълшебството на сезоните“

 На 29 март, бе открита изложбата с най-добрите творби от конкурсите за фотография и рисунка „Вълшебството на сезоните”. Конкурсът е обявен от Астрономическата обсерватория при ОП „Младежки център” – Хасково и това е неговото седмо издание.

Много светлина, красота и настроение изпъстриха Централното фоайе на Младежки център, където са експонирани творбите на малките фотографи и художници от цялата страна. Бяха получени над 150 рисунки и около 200 фотографии от цялата страна – училища, детски комплекси, школи, ателиета.

Компетентното жури и в двата раздела (фотография и рисунка) беше изключително затруднено, както от количеството, така и от изключителната стойност на почти всички творби. За да бъдат стимулирани участниците, бяха връчени освен традиционните I, II и III място, и някои специални и поощрителни награди.

Наградите за конкурса бяха осигурени от ОП „Младежки център” – Хасково, Рекламна агенция „Арт профил” – Хасково (специални награди за рисунки), Астрономически клуб „Хелиос” – Хасково (специални награди за снимка и за рисунка с астрономическа насоченост) и Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ – Димитровград.

Повече снимки от церемонията по награждаването на призьорите в конкурса могат да бъдат видяни и във Фейсбук-страницата на Астрономическата обсерватория – https://www.facebook.com/ao.haskovo/

 

 

 

IMG_9983

 

IMG_9973

 

IMG_9969

 

IMG_9987

 

IMG_9960

ПРИКАЧЕН ФАЙЛ С НАГРАДЕНИТЕ УЧАСТНИЦИ :  2018-наградени