Oт поредното си турне се завърнаха певиците на Елена Цветкова. Гласовитите момичета се изявиха на сцените в Хърватска – нова страна в географската карта на орфейските успехи.

Детски хор „Орфей”се представи прекрасно и в двата фестивални концерта, в които участваха и хорове от Естония, Полша, Латвия, Украйна, Норвегия, Франция и др. Неговото изпълнение бе последно в програмата на I-ви фестивален концерт и предизвика вълна от аплодисменти. Песента “We are the world” бе спонтанно подета и от останалите състави и всички заедно изпълниха творбата на Майкъл Джексън. Въпреки забраната за бис според регламента на фестивала, нестихващите аплодисменти  предизвикаха повторното общо изпълнение и това се превърна в чудесен финал на приятелството и хоровото единение.  Не остана незабелязан и професионализмът на пианистката на хора – Красимира Генева, която също получи заслужени адмирации.

Детски хор „Орфей” бе удостоен с диплом “Choral Arts” , благодарностите на директора на фестивала – г-н Петер Ласковски и поканата му за участие в следващия фестивал от веригата на фондацията през 2020

година в Рим.